Sidor

lördag 28 mars 2009

Tårar av guld.


Att se en vuxen man nästan gråta är en märklig sak. Att bevittna detta i en porrbutik är ännu märkligare.


Fridolf var inne igår och hade glatt hostat ner hela nyhets-hyllan, när han kom fram till kassan med en film han ville se. Efter mycket letande upptäckte jag att den var på visning. När jag berättade detta för Fridolf såg han besviken ut men valde en annan film istället.


Tiden går och plötsligt står han framför mig igen. Även denna gång får han veta att filmen är på visning och han ser lite ledsen ut då han strosar iväg bland hyllorna.


Tredje gången han är framme vid kassan och frågar efter samma film sneglar jag på klockan och börjar bli aningen irriterad. 10 i 6 pekar visarna på och filmen är fortfarande på vising. Nu lägger även sig Pitcher i det hela och försöker uppmuntra Fridolf genom att föreslå andra filmer. Fridolf är dock skrynklig i ansiktet och hasplar ur sig att det tar väldigt lång tid med filmen han vill se.


Ett antal besök senare står han återigen framme vid kassan. Denna gång smått desperat och ser helt förtvivlad ut. Han frågar, får samma svar som innan och utbrister i en ljudlig suck. Nu börjar bde jag och Pitcher faktiskt oroa oss för Fridolfs mentala hälsa. Han har ju trots allt snart spenderat 3 timmar i affären i väntan på sin film.


Klockan klämtar 21:23 och jag har nu försökt ingå ett vad med Pitcher om hur länge Fridolf tänker vänta. Pitcher har dock avböjt genom att göra konstiga ljud och larva sig med hyrkorten(gefla omogen han är). Fridolf kommer staplandes mot kassan, slänger en blick på monotorn och ser att filmen fortfarande är på visning. Pitcher säger att han kan komma tillbaka imorgon om han känner för det. Fridolf utbrister: -Jaha, men då har han sett klart på den, köpte den och sedan är den borta! En tår försöker leta sig mellan ögonfransarna men han är stark och torkar snabbt bort den men smekar-handen. Sedan vandrar han återigen bort bland hyllorna. Nu drar både jag och Pitcher på alla våra mungipor och försöker att inte dö av skratt.


21:59 lämnar vi över till Krigarna. Vägen hem är lång och en arbetsdag väntar imorgon. Fridolf har den senaste halvtimmen ihärdigt frågat om filmen och är nu så desperat att han minsann tänker köpa den så fort den blir ledig. Utan att se på den! Vi lämnar dårhuset efter att ha förklarat läget för Krigarna, som även de ler åt den arma stackaren med världens värsta hosta.


Hur det gick?


Frågar Krigarna, men så vitt jag vet sitter han fortfarande på sin parkbänk och han är så.... hostbög!

2 kommentarer:

  1. Fridolf fick sin DVD tillslut. Dåren som valt den för visning hade ändå somnat, eller möjligen förlorat medvetandet för en stund, eftersom han inte märkte av att vi bytte Fridolfs film mot en annan rulle.

    SvaraRadera
  2. Lol.. vilken nabb! :D

    SvaraRadera