Sidor

måndag 15 februari 2010

Vrede - De Sju Dödssynderna ur Smörbönans P.O.V.



Del 3: Vrede

Igår morse inträffade det oundvikliga. Frontalkrocken mellan Smörbönan och hans stora nemesis, Piss-Erik.

Ja eller en av de alla. Skulle Porrbutiksskeppet styras av Smörbönan så vore ingen gäst välkommen. Tur då att vi satt honom på att svabba durken. Eller för att dra fartygsmetaforen till sin spets: Smörbönan vill vara som karaktären Jussi Tola från Rederiet, men spelar snarare i samma liga som Uno Kronkvist.

Piss-Erik ser vi, nattens riddare, som en ganska skojfrisk herre. Okej att det genom åren måste ha klämts en och annan sjutvåa och att groomingkontot inte är hans största utgiftspost, men han är alltid snabb med ett självdistansierat skämt när det görs entré och ser inte ut att störa någon alls. Utom Smörbönan då.

Så vad har då denne folkölsswagger gjort, för att drabbas av smädelser från Sune Mangs okända avkomma. Jo, enligt det högst pålitliga kronvittnet jag förhört, dricker den åtalade ofantliga mängder humlebaserad dryck under tiden han fappar loss till Big Brazilian Butts och tömmer sin urinblåsa, som såklart har fyllts av all mjöd, i kabinens papperskorg. Dessutom röker han som en bortsbindare och har då självklart inte vett att fimpa i askkoppen. Nej, han kastar dem på golvet med flit, säger kronvittnet en oktav högre än vad som bör anses vara normal samtalston. Jag frågar kronvittnet, som har stora likheter med han som inte är Jake i den engelska orginaltiteln av "Rättvisans män", vad denne bygger sina antaganden på och får till svar att det bara är att titta på den åtalade för att se att han är den skyldige. Jovisst svarar jag tillbaka. Någon far till Robert Pattison är han inte, snarare en yngre brorsa till Neil Young, och ordet kam kan nog bli svårstavat för honom, men inte ska vi döma någon endast grundat på ett bara trasiga Fristadsbyxor. Jo det ska vi säger kronvittnet. Dessutom bär han på kassar ifrån 7 Eleven. Jag vet att det är han som pissar ner alla papperskorgar, skriker nu kronvittnet alldeles högröd i ansiktet.

No further question, your honor!


/Lancelot

2 kommentarer:

  1. Rederiet-liknelsen är ju guld! XD

    SvaraRadera
  2. "De'faktiskt jag som är kapten på det här fartyget" - Jussi Tolla a.k.a Hästsvansen from Hell-sinki

    SvaraRadera