Sidor

tisdag 16 februari 2010

Högmod - De Sju Dödssynderna ur Smörbönans P.O.V.



Del 4: Högmod

Vi fortsätter där vi slutade i förra delen av vår serie. Alltså med Smörbönans paranoida vanföreställningar om våra gästers beteenden. Namnet Piss-Erik, från förra inlägget, är enbart taget ifrån Bönans syrefattiga hjärnas tankegångar, och är inte helt rättvist. Men har kolossen från Älta fått för sig något, så gäller inget annat.

Det finns t. ex. ett yngre par, som gärna gästar våra mörka nedre regioner på helgerna och dessutom avslutar med att hyra upp ett 10kort. Alltså en stadig femhundring i företagets kassa varje helg. Men det är inte gott nog för Smörbönan. De råkar nämligen göra sitt urval från de hyllor där filmerna enbart innehåller män och det territoriumet styrs med järnhand av porrbutikens OddJob och enligt honom så möblerar de om i samtliga hyllor och kastar filmerna de inte vill hyra i en hög på golvet.

Det är en sådan oordning bland filmfodralen när dessa gossar varit i butiken att Smörbönan får ägna hela nästa jobbdag med att sortera om och hur ska han då hinna städa alla kabiner med nerpissade papperskorgar? Men så är det när några överklassfittor får husera fritt, menar Smörbönan, de har aldrig behövt plocka upp efter sig. Nej, vi i kassan bör hålla mer koll på vilka som hyr filmer och ge dem en ordentlig reprimand om de stökar till. För är det inte så att de ställer tillbaka de filmfodral de inte vill hyra, i alfabetisk ordning sorterade efter utgivningsland, ålder på medverkande och etnicitet på de samma, då ska de portas och aldrig mer få återvända till detta fappmecka.

Ja, vad ska man säga. Mer än att det faktiskt fanns en tid då jag lyssnade på vad han hade att säga och försökte verifiera de fakta han kom med. Efter tag märkte jag dock att min egen empiri väldigt sällan stämde överens med Smörbönans och insåg att det mesta han orerar om är hallucinatoriska effekter av för många dygns vakenhet, vilken inte enbart underhålls av centralstimulantia från CocaCola och Marabou.


/Lancelot


1 kommentar: