Del 5: Frosseri
Jag undrade vad det var som doftade så gott i köket under kvartsfinalsspelet i OS-hockeyn. Smörbönan var tillmötesgående och gav mig sitt recept.
Flottig macka
En bit Hönökaka
Valfri rökt påläggsskinka(märk väl att det ska vara en vacuumförpackad variant)
Valfri ost, men en smaklös variant fungerar bäst
Riklig mängd Milda smörgåsmargarin
Observera att inga kryddor behövs då skinkan innehåller all kryddning som behövs.
1. Sätt en värmeplatta på högsta värmen.
2. Plocka fram en stekpanna och ställ den på plattan.
3. Bred ett fjärdedels paket Milda på en Hönökaka.
4. Lägg därefter dit den mängd skinka, som behövs för att täcka hela Hönökakan.
5. Hyvla ost och stoppa inte förrän du har så många bitar att, de liksom skinkan, täcker hela kakan. Det gör absolut inget om ostskivorna ligger omlott.
6. Lägg den färdigpreparerade godsaken i den nu varma stekpannan och värm den tills ostskivorna ser ut som smält plast.
7. Dela underverket i två delar och lägg upp på ett fat.
8. Njut!!!!
Jag ber att få tacka Smörbönan för receptet och ser det som mycket lämpligt att testa till fredagsmyset ikväll.
/Lancelot
FY FAN VAD ÄCKLIGT!
SvaraRaderaHehe, epic.
SvaraRaderaMan e va man äter... Smörbönön börjar få problem med dörrar. /gringo
SvaraRaderaThe Harpoons - man them!
SvaraRaderaVilken superkock Smörbönan verkar vara.
SvaraRaderaNästa logiska steg i denna gastronomiska evolution borde vara att strunta i hönökakan helt och hållet. Dvs stekt ostsmörgås utan smörgås... //LeGiOn
SvaraRaderaNu har jag med egna ögon sett Smörbönan laga till samt förtära denna rätt. Det var en upplevelse, kan jag lova.
SvaraRadera